Simona Halep şi Irina Begu au izbutit duminică dimineaţă, o victorie dramatică în primul tur la turenul de dublu feminin de la Shenzhen Open. Româncele le-au învins pe chinezoaicele Chen Liang şi Xinyun Han.

Simona Halep şi Irina Begu au pierdut primul set în faţa chinezoaicelor cu scorul de 5-7, pe serviciul lui Begu. Româncele au intrat mai greu în meci şi rapid, chinezoaicele s-au desprins la 5-1. Însă Halep şi Begu nu au cedat şi au avut o revenire spectaculoasă de patru game-uri consecutive egalând scorul la 5-5. Însă la scorul de 6-5, Begu şi-a pierdut serviciul la punct decisiv.

Româncele au fost mult mai motivate în setul doi unde s-au impus cu 6-2 şi au împins meciul în setul decisiv. Halep şi Begu au condus în permanenţă în setul decisiv, chiar şi cu scorul de 7-4, dar chinezoaicele au reuşit egalarea la 8-8 pe fondul unor greşeli neforţate ale lui Halep. Finalul a fost de infarct. Româncele au revenit în avantaj socr 9-8 şi Begu a urmat la serviciu, însă a greşit şi scorul a devenit din nou egal. A reuşit cu al doilea serviciu să facă rost de a doua minge de meci.

dublă greşeală pentru

Chen Liang şi Emoţia şi-a spus cuvântul şi Xinyun Han a făcut dublă greşeală după ce a dat de două ori cu mingea în fileu, iar victoria a revenit româncelor.
Este a doua victorie pe ziua de azi pentru Begu după cea de la simplu în faţa chinezoaicei Fangzhou Liu.
În sferturi d efinală la dublu, Halep şi Begu s-ar putea duela cu româncele Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu, cu condiţia ca cele două să treacă în primul tur de perechea formată din Xenia Knoll şi Natela Dzalamidze.