Simona Halep şi Irina Begu, calificare dramatică în finala de dublu de la Shenzhen Open

Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat vineri, în finala de dublu a turneului Shenzhen Open, după un meci pe muchie de cuţit cu perechea Anna Blinkova/Nicola Geuer.

Simona Halep şi Irina Begu s-au impus în semifinale în trei seturi, după o luptă aprogă cu adversarele Blinkova şi Geuer.

După un prim set în care au defilat fără probleme, impunându-se cu 6-2, româncele au pierdut setul secund cu 6-7(4-7) şi asta în condiţiile în care au condus cu 2-0 şi 6-5 cu serviciu. Însă Begu şi-a pierdut servicul la 6-5 şi s-a ajuns în tie-break unde au cedat cu 4-7.

În super tie break, româncele au fost conduse cu 3-0, au reuşit apoi să câştige opt puncte consecutive. Româncele au condus cu 8-3, dar adversarele au reuşit o revenire, cîştigând trei puncte consecutive. Însă la scorul de 8-6 pentru românce, Nicola Geuer a făcut dublă greşeală şi le-a servit pe tavă lui Halep şi Begu, mingea de meci. Halep a urmat la serviciu şi a închis partida cu 10-6.

Astfel că sâmbătă, Simona Halep va juca două finale, una la simplu împotriva lui Katerina Siniakova şi alta la dublu, alături de Irina Begu.