Simona Halep a debutat cu succes în competiția de dublu mixt de la US Open, unde face pereche în premieră cu românul Horia Tecău.

Simona Halep și Horia Tecău s-au impus joi noapte, în primul tur la dublu mixt, în fața perechii formate din ibericii David Marrero și Arantxa Parra Santonja.

Românii s-au impus rapid în fața ibericilor, în doar două seturi, scor 6-1, 6-2, după doar 46 de minute de joc. Ibericii nu au avut practic nicio șansă în fața cuplului românesc.

Simona Halep joacă în premieră în carieră, dublu mixt la un turneu de Grand Slam. Victoria e cu atât mai prețioasă întrucât a fost obținută alături de Horia Tecău, victorie care vine la doar patru ore de când Halep s-a calificat și în turul trei la simplu feminin la US Open 2015.

Dacă Halep este debutantă în această competiție, Horia Tecău se poate lăuda cu un trofeu cucerit în 2012 la Australian Open alături de Bethanie Mattek-Sands, cât și o finală pierdută în 2014, la Australian Open, alături de indianca Sania Mirza.

În turul doi, Halep și Tecău vor juca cu perechea formată din Julia Goerges și Nenad Zimonjic, favoriți opt în proba de dublu mixt de la US Open 2015.

Din păcate, românii Anda Perianu și Andrei Dăescu, au fost eliminați în primul tur la dublu mixt de către cuplul format din Max Mirnyi și Anastasia Rodionova, scor 2-6, 4-6.

Aceeași soartă au avut-o și Alexandra Dulgheru și Florin Mergea, în primul tur la dublu mixt, unde au pierdut în fața perechii formate din John Peers și Daria Gavrilova, scor 2-6, 2-6.