Dacă Simona Halep ar fi avut parte la început de drum, atunci când făcea primii paşi în tenis, de un circuit destinat amatorilor unde să câştige experienţă şi bani pentru a putea avansa în circuitul profesionist, cu siguranţă exploda mult mai repede în tenisul mondial.

După ce a înregistrat victorii fabuloase în circuitul mondial, Simona Halep a povestit cât de greu i-a fost la juniori şi tineret şi câte eforturi au făcut părinţii săi pentru a o susţine finaciar. Fără ajutor din partea statului, Simona Halep a avut alături doar părinţii care au crezut în talentul său.

Dacă RTP ar fi existat în perioada în care Halep făcea primii paşi în tenis, cu siguranţă românca ar fi reuşit performanţe notabile mult mai repede.

La început, toţi jucătorii sunt amatori. Antrenamentele şi competiţiile îi călesc şi pregătesc pentru adevărata perfromanţă. Iubitorii tenisului de câmp din Românica care joacă la nivel amator, au parte de un circuit destinat doar lor, dar organizat după regulile profesioniste din ATP şi WTA.

RTP – Romanian Tenis Premium este primul circuit de tenis de câmp profesionist, destinat jucătorilor amatori de tenis din România, care au vârsta minimă de 18 ani.

În cadrul turneelor organizate sub sigla RTP, jucătorii amatori se pot simţi precum Nadal, Federer, Djokovik, Halep sau Willliams, în ceea ce priveşte organizarea şi premiile oferite la fiecare competiţie.

După succesul înregistrat la primul turneu organizat pe 24 septembrie  în cadrul circuitului RTP, organizatorii turneului de tenis destinat amatorilor, au decis ca următorul turneu să se desfăşoare pe 8 octombrie.

Al doilea turneul de tenis pentru amatori, din cadrul circuitului RTP, va fi organizat pe 8 octombrie 2017, la Tenis Club AMG din Bucureşti. Turneul este sponsorizat de site-ul de ştiri recentNEWS.ro, drept urmare se va numi “Recent NEWS Tenis Cup 2017″ şi va fi un turneu de nivel RTP 50. 

Jucătorii amatori care au minim 18 ani se pot înscrie până cel târziu pe 5 octombrie la Recent NEWS Tenis Cup, prin email la adresa office@tenispremium.ro la următoarele probe: simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt. Taxa de participare pentru proba de simplu este de 50 lei, iar pentru probele de dublu, 25 lei per jucător.

RTP asigură pentru fiecare meci arbitru de scaun şi copil de mingi, iar fiecare jucător primeşte o sticlă de 0,5 litri apă plată, o banană, un snikers şi un prosop(al doilea prosop se oferă celor care se califică în finala).

Încă din primul tur, jucătorii primesc premii în bani şi produse din partea sponsorilor cât şi puncte RTP în baza cărora se realizează clasamentul RTP pentru fiecare probă.

Încă de la prima ediţie RTP 50 se vor acorda puncte RTP care vor fi introduse automat în clasamentul RTP în dreptul fiecărui jucător.

Pe 8 octombrie, turneul RTP 50 se va organiza în Bucureşti la Tenis Club AMG din Durmul Belşugului Nr. 40-42.

Romanian Tenis Premium – RTP include şase tipuri de turnee atât pentru simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt, după cum urmează: RTP 50, RTP 100, RTP 250, RTP 500, RTP 1000 şi Turneul Campionilor.

Detalii suplimentare despre circuitul RTP puteţi găsi pe site-ul oficial www.tenispremium.ro

Prima ediţie a Exclusiv NEWS Tenis Cup 2017, turneu desfăşurat pe 24 septembrie în circuitul RTP – Romanian Tenis Premiu, rezerbat jucătorilor amatori, a reunit la start 31 de participanţi. Laurenţiu Ionescu s-a impus în proba de simplu masculin iar Andreea Avram în cea de simplu feminin.