Simona Halep a spulebarat-o miercuri dimineaţă, pe Anett Kontaveit. Estonianca nu a avut nicio şansă în faţa româncei care a venit ca un tăvălug peste ea. Halep a făcut un meci aproape perfect.

Pentru a doua oară în carieră, Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open. Românca a fost invincibilă. Estonianca nu a avut nicio şansă în faţa româncei. A fost unul dintre cele mai bune meciuri reuşite de Simona Halep la un turneu de Grand Slam.

Simona Halep a reuşit primul break la scorul de 1-1 în primul set, apoi la 3-1, după ce a ratat patru mingi de un nou break, a izbutit să se impună din nou pe serviciul estoniencei şi să se distanţeze la 4-1. Apoi, românca a trebuit să-i anuleze estoniencei o primă minge de re-break, după care, Halep şi-a făcut serviciul şi s-a distanţat la 5-1 apoi a închise setul cu 6-1 pe serviciul lui Anett Kontaveit.

Setul doi a fost la discreţia totală a lui Halep. Românca a condus cu 5-0, abia la acest scor, estonianca a reuşit să-i facă în premieră serviciul.

Halep a închis în stil mare partida, pe propriul serviciu, cu un as de zile mari. Victoria a venit după doar 53 de minute fabuloase de joc.

1.040.000 de dolari australieni şi 780 de puncte WTA şi-a asigurat Simona Halep pentru accederea în semifinalele Australian Open 2020.

În semifinale, Simona Halep va juca cu învingătoarea din ultimul sfert de finală, disputat de Garbine Muguruza şi Anastasia Pavlyuchenkova.