Şansele de participare ale lui Halep în emciul de Fed Cup cu Canada de la Cluj Napoca, sunt tot mai mici. Simona Halep este sfătuită de doi jucători români să nu rişte să îşi agraveze accidentarea şi mai bine să nu joace pentru România.

Florin Mergea şi Horia Tecău o sfătuiesc pe Halep să nu participe la Fed Cup dacă nu este refăcută după Australian Open şi dacă are în continuare probleme medicale.

„Din proprie experienţă spun, cred că e mai bine să te opreşti, să te vindeci şi, în acelaşi timp, să continui să faci pregătirea, atât timp cât nu te afectează. Dar condiţiile de meci sunt cu totul altele. Stresul e unul destul de mare în meciuri şi doar ea îşi poate da cu părerea aiai. Numai ea poate lua o decizie, pentru că noi nu putem fi în adidaşii ei”, a spus Florin Mergea pentru Telekom Sport.

Şi Horia Tecău îi transmite un mesaj similar lui Halep: Sănatatea e pe primul loc. Deci, dacă nu se simte bine, să nu forţeze. Pentru că din aceste forţări intervin accidentări care te scot din circuit mult timp. O accidentare ar putea să o scoată din circuit pentru turneele ei, dar şi pentru următoarele meciuri de Fed Cup. Echipa trebuie să gestioneze foarte bine momentul ăsta. Chiar nu este nevoie de Simona, să joace aceste meciuri accidentată, celelalte fete sunt la un nivel foarte bun, Irina, Sorana… Ele au un nivel foarte bun şi pot câştiga şi fără Simona. Bineînţeles, Simona este un avantaj când o ai în echipă, dar când nu este 100% fizic, ştiu din experienţa mea, e foarte greu să joci. Mai ales cu tensiunea din meciurile de Fed Cup, de Cupa Davis. E mai bine să se protejeze şi să îşi revină cu totul fizic, ca sa fie refăcută şi să reprezinte ţara la toate turneele, într-o forma bună.

Sâmbătă, Halep a vorbit despre problemele fizice care-i dau bătăi de cap şi a anunţat că abia miercuri va şti dacă va putea intra pe teren.

Fizic, sunt destul de ok, talpa dreaptă este încă cu probleme, dar s-a dezumflat, nu mai este aşa umflată. Încerc să fac tratament zilnic şi încerc să ajung pe teren cât mai repede„, a fost mesajul Simonei.

România va juca pe 10 şi 11 februarie în meciul de Fed Cup cu Canada.