Simona Halep a avut un schimb dur de replici cu propriul antrenor, după ce a pierdut dramatic setul doi în sfertul de finală jucat cu Konta. în loc să o ajute să se calmeze și să o remonteze pentru a câștiga partida, Darren Cahill a pus paie pe foc și a enervat-o și mai mult pe Halep.

În setul doi, după una dintre greșeli, Halep s-a întors către loja unde se afla antrenorul Darren Cahill și i-a adresat acestuia o replică tăioasă în limba engleză: „When I miss, don’t shake your head” (n.r. „Nu mai da din cap atunci când greșesc”). În timpul aceluiași game, Halep a avut o altă ieșire nervoasă, aruncând cu racheta de ciment după o altă eroare.

Dupa ce a pierdut dramatic tie-break-ul setului al doilea, Simona Halep și-a chemat antrenorul în speranța că acesta o va putea ajuta. Iată dialogul tensionat dintre cei doi:

Halep: Uneori am nevoie de energie si simt ca cer prea mult. Asta e caracterul meu. E ridicol!

Cahill: Cum o sa rezolvi asta?

Halep: Nicio sansa sa fac asta!

Cahill: Nu? In regula, spune tot ce ai in tine.

Halep: Am servit la 5-4 cu doua duble greseli, am facut doua duble si in tie-break si am ratat toate mingile.

Cahill: Ai cateva minute sa scapi de toate aceste frustrari, spune tot, e in regula.

Halep: Nu vreau decat sa joc, daca cer prea mult…

Cahill: Ce anume? Ce ceri? Fii clara, ce anume ceri, ce anume vrei? Joci impotriva unei adversare foarte bune si tenisul tau a fost superior in majoritatea timpului…

Halep: Intotdeauna ma complic…

Cahill: Poti sa te critici singura, eu nu o sa fac asta. Ai sansa sa faci diferenta acum, e tot ce pot sa iti spun. Ai fost in postura asta de multe ori si de multe ori ai iesit pe locul doi. Acum ai sansa sa schimbi lucrurile. Depinde de tine. Tu decizi ce urmeaza. Daca vrei sa o iei pe calea asta, bine. Sau, iti poti pune prosopul pe cap, iti iei putin timp pentru tine, asa cum faci in situatiile astea. Depinde de tine. Nu e nicio problema ca ai spus lucrurile acestea, este in ordine. Si, daca te invinge jucand un tenis foarte bun, ii strangi mana la final si o feliciti.

Halep: Chiar crezi ca pot castiga?

Cahill: Cu siguranta cred ca poti castiga!

Halep: Am facut atat de multe greseli in setul al doilea.

Cahill: Nu ma cert cu tine pe tema asta! Vorbeste cu tine pentru ca numai tu poti raspunde la aceste intrebari, nu eu. Ai o sansa sa rezolvi asta. Fa un meci fizic, esti o atleta mai buna ca ea. Nu mai lovi pe centru, fa-o sa se miste. Orice sansa ai sa lovesti pe unghi, profita, chiar daca gresesti. E primul turneu al anului la care esti la 100%, asa ca e primul turneu la care ai o sansa sa fii diferita.

Dialogul a fost ineficient, ba din contră, a ”ajutat-o” pe Halep să piardă rușinos setul trei cu 2-6.