Simona Halep, numărul șase mondial, a fost eliminată marți, în optimi de finală la Roland Garros, de australianca Samantha Stosur.

Partida a început duminică și după două întreruperi din cauza ploii, s-a finalizat abia marți. Australianca a câștigat primul set cu 7-6 (7-0), deși Simona Halep a condus cu 5-3, duminică, când ploaia a oprit partida.

Marți, australianca a dominat categoric jocul și a revenit, câștigând trei ghemuri la rând, înainte ca Halep să reușească un break și să trimită setul în tiebreak, unde nu a reușit să ia niciun punct, în mod incredibil.

Samantha Stosur a început cu break setul al doilea, iar jocul s-a întrerupt când Stosur conducea cu 3-2. Tot australianca a fost jucătoarea mai bună pe teren după reluarea partidei, reușind să se impună cu 6-3 în setul doi și să se califice în sferturi de finală la Roland Garros.

Stosur, cap de serie nr. 21, și-a luat astfel revanșa după înfrângerea suferită la turneul de la Madrid.

Pentru accederea în optimi la Roland Garros, Halep și-a asigurat un cec în valoare de 173.000 euro și 240 de puncte WTA.

Stosur va juca în sferturi cu bulgăroaica Țvetana Pironkova care a eliminat-o poloneza Agnieszka Radwanska, locul doi mondial.