Simona Halep s-a calificat fără probleme, joi, în semifinalele probei de simplu feminin de la Shenzen Open unde va juca cu Irina Begu, partenera sa de la dublu feminin.

România are două jucătoare în semifinale la simplu dar şi la dublu feminin la turneul de tenis de la Shenzhen. Simona Halep a învins-o joi, în sferturi de finală pe Aryna Sabalenka, scor 6-2, 6-2, după 59 de minute de joc. În semifinale, Halep va juca cu Irina Begu, nimeni alta decât partenera de la dublu de la Shenzhen Open.

Ştiam că loveşte tare (n.r. Aryna Sabalenka), dar am blocat fiecare minge. Nu e uşor să faci asta împotriva unei jucătoare puternice, dar m-am simţit grozav. Încă sunt departe de a câştiga titlul aici. Voi da totul, voi încerca să câştig mâine. Da (râde), o cunosc pe Irina Begu. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit aici!„, a fost reacţia Simonei Halep

Aşadar, Halep va juca vineri, atât în semifinale la dublu alături de Irina Begu, iar mai apoi în semifinale la simplu contra Irinei Begu. Cert este un lucru, o româncă va juca cel puţin finala de simplu de la Shenzhen.

Calificarea în semifinale la simplu îi asigură lui Halep un cec în valoare de 43,663 dolari şi 110 puncte WTA.