Simona Halep s-a calificat miercuri seară, în turul trei la Wimbledon. Românca a învins-o în două seturi, pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 94 mondial. 

Simona Halep, a doua favorită a turneului de tenis de la Wimbledon, nu a început deloc bine partida cu brazilianca.

Românca a fost condusă cu 3-0, dar a reuşit să revină în set şi să egaleze scorul la 3-0. După care, la 4-3 şi-a pierdut la zero serviciul şi Haddad a ajuns în postura de a servi pentru câştigarea primului set. Însă Halep a făcut rapid re-break, a egalat scorul la 5-5 şi s-a impus cu 7-5.

În setul doi, Halep a jucat mult mai bine şi s-a impus mult mai lejer cu scorul de 6-3, după doar o oră şi 30 de minute de joc.

În turul trei, Halep va juca cu chinezoaica Shuai Peng. Calificarea în turul trei la Wimbledon îi asigură româncei un cec în valoare de 90.000 de lire sterline şi 130 puncte WTA.

Din păcate, Irina Begu şi Ana Bogdan au fost eliminate miercuri, în turul doi la simplu feminin.

Eşec şi pentru Horia Tecău şi Marius Copil în proba de dublu masculin. Tecău, alături de Jean Julien Rojer au fost eliminaţi în prima rundă de perechea formată din Thanasi Kokkinakis şi Jordan Thompson, în trei seturi identice terminate toate în tie-break, 7-6(7-4), 7-6(7-4), 7-6(7-4). Marius Copil a făcut pereche cu Fernando Verdasco. Cei doi au fost învinşi în trei seturi de perechea formată din Raven Klaasen şi Rajeev Ram, scor 6-3, 6-4, 6-4.