Simona Halep, numărul trei mondial, a eliminat-o vineri, în turul doi la Miami pe Nicole Vaidisova, aflată abia pe locul 328 WTA.

Simona Halep s-a calificat vineri, seară, pentru a treia oară în carieră, în turul trei la simplu feminin la turneul WTA Masters 1000 de puncte de la Miami.

Românca a avut nevoie de o oră și 45 de minute pentru a o învinge pe Nicole Vaidisova, în trei seturi.

Halep a câștigat primul set cu 6-4, l-a cedat pe al doilea cu 2-6, după care și-a chemat antrenorul, pe Victor Ioniță, care a reușit să o remonteze.

Discuția cu antrenorul a avut efect, întrucât Halep a debutat cu break în setul trei, și a condus cu 5-0, scor la care a servit pentru adjudecarea meciului, dar și-a pierdut serviciul. A reușit în cele din urmă să încheie setul cu 6-1, pe serviciul adversarei.

În turul trei la Miami, Simona Halep va juca cu Camila Giorgi, cap de serie numărul 30.

Accederea în turul trei la simplu feminin, îi asigură lui Halep un cec în valoare de 31,670 și 65 puncte WTA.

Simona Halep este calificată și în primul tur la dublu feminin la Miami, unde face pereche cu Alexandra Dulgheru. Cele două românce au beneficiat de un wild card și vor jucat în primul tur cu perechea formată din Daniela Hantuchova și Karin Knapp.

Simona Halep este a doua româncă ce accede în acest an în turul trei la Miami, după ce joi, Irina Begu a eliminat-o în turul doi pe Tereza Smitkova.

În acestă noapte, de la ora 02,00, Monica Niculescu încearcă să dea lovitura la Miami, în partida cu liderul mondial, Serena Williams.