Simona Halep este în turul trei la Roland Garros după ce a reușit să se impună cu mari emoții, în fața Zarinei Dyas, scor 7-6(7-5), 6-2.

În primul set, Halep a jucat destul de ezitant și a fost cât pe ce să îl piardă. La 5-4 a servit pentru set dar și-a pierdut serviciul, astfel că s-a ajuns la tie-break unde a condus cu 4-2, a fost egalată la 4-4 și grație unor greșeli neforțate ale adversarei, s-a impus cu 7-5.

Câștigarea primului set a motivat-o pe Halep care a defilat în al doilea set impunându-se cu 6-2.

La finalul partidei Halep a declarat că dacă nu câștiga primul set îi era extrem de greu să o învingă pe adversară.

A fost dificil, am pierdut câteva game-uri la rând, am fost emoționată, nervoasă, după care am încercat să țin mingea în teren, am câștigat câteva game-uri și a fost bine. În setul doi am găsit ritmul am fost mai agresivă, am vrut să închid repede punctul iar primul serviciu a fost mai bun. Azi a fost destul de greoi terenul și nu am reușit să lovesc bine. Arena este mult mai mare și nu prea am repere, a fost bine în setul doi. Bine că am câștigat primul set, altfel ar fi fost mult mai greu.  Sunt fericită că am câștigat”, a declarat Simona Halep.

În turul trei Simona Halep va juca cu japoneza Naomi Osaka. În 2014, Simona Halep a jucat finala de la Roland Garros, fiind învinsă de rusoaica Maria Sharapova.

Marți seară, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu au fost eliminate încă din primul tur la simplu feminin la Roland Garros. Cîrstea, venită din calificări, a pierdut în două seturi, scor 1-6, 3-6, în fața jucătoarei Elina Svitolina. Niculescu a fost învinsă de Pauline Parmentier, în două seturi, scor 2-6, 6-7(2-7).

În turul doi la simplu feminin se mai află doar românca Irina Begu care va juca azi cu Coco Vandeweghe.