Simona Halep s-a calificat marţi dimineaţă, pentru prima dată în carieră, în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA Masters 1000 de puncte de la Miami.

Simona Halep a reuşit să o elimine marţi, în optimi de finală, pe italianca Flavia Pennetta, la capătul unui meci spectaculos, ce a durat o oră şi 31 de minute. Românca şi-a a djudecat relativ lejer primul set cu 6-3, după care, în setul doi a reuşit o revenire spectaculoasă de la 2-5, la 7-5.

Simona Halep a servit prima în partida cu italianca, iar la scorul de 2-1, românca a ratat o minge de break. În primele patru game-uri ale meciului, în loc să scurteze punctele, Halep a intrat în raliuri lungi şi obositoare cu italianca. După care, Halep a reuşit să facă break la scorul de 3-2 şi mai apoi s-a impus cu 6-3 după 39 de minute de joc.

Românca nu a început strălucit setul doi, întrucât la scorul de 1-0 şi-a pierdut la zero serviciul şi s-a văzut condusă cu 2-0.

Însă românca s-a redresat rapid şi după ce a ratat primele două mingi de re-break, a reuşit să o fructifice pe cea de-a treia şi să revină în set. Dar din păcate, din nou, Halep şi-a pierdut serviciul. Şi din nou, românca a reuşit să facă re-break. Şi în mod exasperant, Halep şi-a pierdut pentru a treia oară serviciul, după ce a făcut două duble greşeli consecutive. Abia la scorul de 2-5, Halep a reuşit să-şi câştige prima dată serviciul în setul doi. După care, românca a reuşit să facă re-break când italianca a servit pentru adjudecarea setului doi. Şi la 5-5, Halep a bifat un break la zero care a adus-o în postura de a servi pentru câştigarea meciului. Lucru care s-a şi întâmplat însă după ce i-a anulat italiencei o minge de re-break.

“A fost un meci foarte greu, am fost condusă cu 5-2 în setul al doilea, am fost foarte nervoasă, m-am certat şi am revenit în teren mult mai agresivă. Până la urmă am câştigat meciul şi sunt foarte fericită. Îmi aduc aminte meciul contra ei de la US Open, am fost dezamăgită că am pierdut atunci. Mi-am dorit să joc din nou împotriva ei, am fost mult mai agresivă, am avut mai multă încredere”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

A fost pentru a patra oară când Halep a jucat cu Pennetta, şi prima dată când izbuteşte să o învingă pe italiancă.

În sferturi de finală la Miami Open 2015, Halep va juca cu americanca Sloane Stephens, locul 45 mondial.

Calificarea în premieră în sferturile de finală ale Mastersului de la Miami îi asigură Simonei Halep un cec în valoare 112.270 de dolari şi 215 puncte WTA, puncte care o apropie tot mai mult de locul doi mondial.