Simona Halep s-a calificat joi, în semifinalele turneului de tenis de la Madrid după ce s-a impus în sferturi de finală, în fața Irinei Begu cu scorul de 6-3, 0-6, 6-1.

În semifinale, Simona Halep ar putea juca cu altă româncă, Patricia Țig, dar doar dacă aceasta trece azi în sferturi de Samantha Stosur.

Calificarea în semifinale la Madrid Open 2016 îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de și 225,300 euro și 390 puncte WTA.

Tot azi, în sferturi de finală joacă și Sorana Cârstea cu Dominika Cibulkova. Dacă trece de Dominika Cibulkova, Sorana Cîrstea ar putea juca cu Simona Halep sau Patricia Țig, finala de la Madrid Open.

Performanța româncelor, unică în lume, de a se califica patru în sferturi de finală la Madrid Open a făcut ca toată presa internațională să vorbească de bine tenisul românesc.

Grație acestor rezultate de la Madrid, de luni, România va avea pentru prima dată în istorie 6 jucătoare în top 100 mondial: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea și Partricia Țig.