Simona Halep s-a calificat joi dimineață, pentru prima dată în carieră, în semifinalele turneului WTA Masters 1000 de puncte de la Miami, după ce a eliminat-o în sferturi pe Sloane Stephens.

Simona Halep și-a adjudecat partida cu americanca după o oră și 15 minute de joc, cu scorul de 6-1, 7-5. După ce a defilat în primul set, Halep a fost cât pe ce să piardă setul secund, întrucât jocul româncei s-a rupt la scorul de 3-0.

Simona Halep a început ezitant partida cu americanca, reușind să-i ofere acesteia două șanse de break, chiar în debutul meciului. Însă românca s-a redresat rapid, și-a făcut serviciul, după care a făcut break la scorul de 1-0 și 4-1 și a câștigat primul set cu 6-1 după 25 de minute de joc.

Halep a debutat în forță în setul doi conducând cu 3-0, după ce a făcut două break-uri consecutive. Însă la 3-0 și-a pierdut serviciul și de atunci jocul româncei a căzut fix în cap, și americanca a reușit să egaleze și chiar să preia conducerea cu 4-3 în setul doi. După care, românca a reușit egalarea la 4-4, pe propriul serviciu adjudecat la zero.

La 5-5, Halep a făcut re-break,a preluat conducerea cu 6-5 și mai apoi a închis setul și meciul pe propriul serviciu. Este pentru prima dată când Halep reușește să se califice în semifinalele turneului de tenis de la Miami, unde, vineri va juca cu Serena Williams.

Va fi defapt finala turneului de la Miami, jucată în semifinale de numărul unu și numărul trei mondial.

Calificarea în semifinale la Miami îi asigură româncei 390 de puncte WTA și un cec în valoare de 220.230 de dolari.