Simona Halep, a treia favorită la Indian Wells, a învins-o luni, în trei seturi, pe Varvara Lepchenko, locul 31 mondial și s-a calificat în optimile de finală ale Mastersului american.

Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep va juca optimi de finală la Indian Wells, primul turneul WTA Masters al anului 2015, dotat cu premii de 5,381,235 de dolari.

Halep avut nevoie de două ore și 14 minute pentru a o putea învinge pe Varvara Lepchenko, locul 31 mondial și a 26-a favorită la Mastersul american.

După ce și-a adjudecat primul set lejer, scor 6-1, Halep a cedat setul secund cu 3-6, ca mai apoi să revină spectaculos în setul trei, impunându-se cu 6-1.

În optimi de finală, Simona Halep va juca cu Karolina Pliskova pe care a bătut-o pe 21 februarie 2015, în finala turneului de tenis de la Dubai, scor 6-4, 7-6(7-4).

Calificarea în optimi de finală la Indian Wells îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 59.185 de dolari și 120 puncte WTA.

Dacă va trece în optimi de Pliskova, românca ar putea juca în semifinale cu Serena Williams, numărul unu mondial și principala favorită la Indian Wells. Americanca revine la Mastersul american după o pauză de 14 ani.