Simona Halep a învins-o sâmbătă seară, în semifinale la Toronto pe italianca Sara Errani și a acces în premieră în finală unde ar putea juca cu liderul mondial, Serena Williams.

Calificare fabuloasă pentru Halep în finala de la Toronto.Românca a învins-o pe Errani după o oră și 36 de minute de joc, în două seturi, scor 6-4, 6-4.

Însă victoria a venit la capătul unei partide extrem de dificile, românca fiind nevoită să lupte cu toate armele pentru a o învinge pe italiancă.

Simona Halep a ratat două mingi de break în debutul semifinalei cu italianca Sara Errani, după care, românca și-a pierdut serviciul. Văzându-se condusă cu 2-0, Halep a început să fie mai prezentă în joc și la acest scor a reușit să fructifice prima minge de re-break.

După care, profitând de susținerea românilor din tribune, Halep a egalat scorul la 2-2 pe propriul serviciu. La acest scor, românca a reușit să fructifice a treia minge de break și să preia conducerea în set cu 3-2. La 4-2 a mai ratat o minge de break, iar la 5-4, românca a închis setul cu 6-4, după 42 de minute de joc.

Românca a debutat apoi cu break în setului, după care și-a pierdut serviciul iar la 1-1 a făcut re-break și a revenit la conducerea setului. Însă la 4-3, Halep și-a pierdut serviciul după ce salvase două mingi de break. După care, Halep a făcut re-break și a servit pentru meci. La 5-4, Halep a ratat trei mingi de meci, a anulat italiencei o minge de 5-5, după care a reușit să închidă partida cu cea de-a patra minge și asta după ce returul lui Errani a fost afară.

Simona Halep a avut o susținere fantastică din partea românilor, prezenți în număr foarte mare pe arena din Toronto. Românii au fluturat steagul tricolor și i-au făcut galerie lui Halep ca la un meci de fotbal.

În finala de duminică, Simona Halep ar putea juca cu Serena Williams, dar doar dacă liderul mondial o va învinge astă seară în semifinale pe Belinda Bencic.

Pentru accederea în finala de la Toronto, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 227.640 dolari și 585 puncte WTA. Iar dacă va câștiga finala, românca pleacă acasă cu 900 puncte WTA dar și cu un cec în valoare de 456.000 dolari.