Ghinion curat pentru Simona Halep. La primul Grand Slam unde este desemnată cap de serie numărul unu, românca s-a accidentat în primul meci disputat la Australian Open şi s-ar putea retrage din competiţie. Cu mare dificultate, marţi dimineaţă, Halep s-a calificat în turul doi la Australian Open.

Halep a început meciul cu un break, dar în mod surprinzător australianca a jucat foarte agresiv şi foarte repede s-a desprins la 5-2, scor la care meciul s-a oprit întrucât Destanee Aiava a acuzat probleme medicale. Fizioterapeuta a venit pe teren, iar australianca a susţinut că are probleme cu respirația și tensiunea. Aiava s-a retras la vestiare.

Pauza i-a prins bie lui Halep care la reluarea meciului a reuşit să ducă setul în tie-break unde s-a impus cu 7-5.

Când credea că totul decurge în favoarea ei, Halep s-a accidentat în debutul setului doi. În al doilea punct din game-ul doi, Halep a călcat greșit și a căzut. Simona a acuzat probleme la glezna stângă și a cerut intervenția mediului. Cu piciorul bandajat, Halep a jucat foarte prudent şi a avut mari probleme cu deplasarea în teren de teamă să nu se agraveze accidentarea. Chiar şi în aceste condiţii, românca a jucat cât de bine a putut, reuşind puncte spectaculoase. Ca prin minune, Halep s-a impus cu 6-1 şi se califică în turul doi unde va juca cu canadianca Eugenie Bouchard.

Însă accidentarea s-ar putea să o dea peste cap pe româncă şi să fie nevoită să abandoneze turneul. După meci, Halep va fi supusă la mai multe investigaţii medicale pentru a şti ce diagnostic are şi dacă se va putea recupera până loi, când ar urma să joace în turul doi cu canadianca.