Roger Federer, unul dintre cei mai mai tenismeni din toate timpurile, îi face complimente uriașe Simonei Halep. Și Serena Williams are doar cuvinte măgulitoare la adresa româncei.

Simona Halep primește aprecieri incredibile de la doi titani ai tenisului mondial,  Roger Federer și Serena Williams.

La conferința de presă de după finala câștigată la Cincinnati, în fața lui Nocak Djokovic, Federer a fost întrebat de jurnaliști ce părere are de mărturisirea Simonei.

„Când mă uit la tenis, nu urmăresc alți jucători în afară de Federer. Îmi place foarte mult cum joacă”, a declarat Simona Halep.

Roger Federer a primit elogiul cu modestie, întorcându-i favoarea jucătoarei românce.

„E drăguț că a spus asta. Am cunoscut-o la un eveniment Wilson, de anul trecut, de la New York. Este o fată foarte drăguță, foarte dulce. Sunt fericit că trece printr-o perioadă atât de bună ca cea de acum. Este o adevărată luptătoare. Știți, eu cred că este foarte în formă, mă bucur că e așa. Se mișcă foarte bine. Mereu te aștepți să vezi multă creativitate la jocurile sale. Vine bine la fileu, se apără și atacă bine. Cred că are puțin din toate, așa că și mie îmi face plăcere să o urmăresc jucând de câte ori am ocazia”, a declarat Rojer Federer.

După ce a învins-o în două seturi în finala de la Cincinnati, Serena nu mai contenea să o laude pe Halep: Îţi mulţumesc, Simona, pentru că ai jucat un tenis atât de bun! Mereu eşti o adversară incredibilă şi o sportivă completă. Sunt onorată să joc împotriva ta. Meciurile dintre noi au fost mereu superbe.

La auzul că românca va reveni de luni, pe locul doi mondial, Serena Williams a felicitat-o pe Halep: E grozav! Sînt bucuroasă pentru Simona. A fost destul de constantă și a cîștigat cîteva turnee în acest an. Halep are un joc diferit față de al Șarapovei, dar în același timp văd și cîteva lucruri asemănătoare cu jocul meu.

Cele două s-ar putea întâlni în septembrie în finala de la US Open, dacă ambele trec de toate adversarele.