Simona Halep le dă o super veste fanilor tenisului din România. Fostul lider mondial revine în echipa României la Billie Jean King Cup, fosta FED Cup, pentru duelul cu Italia de la Cluj Napoca.

România porneşte cu prima şansă în duelul cu Italia ce se va desfăşura pe 16 și 17 aprilie, la Cluj Napoca, în barajul de mențiere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.

„O să încep cu partea în care am declarat anul trecut în decembrie că nu o să joc FED Cup, că am turneu săptămână de săptămână și aș fi vrut să fiu cât se poate de fresh la Jocurile Olimpice. Dar, nejucând luna aceasta deloc, am avut timp să mă odihnesc, să mă recuperez și vreau să spun că o să joc FED Cup. Mereu am jucat cu sufletul, accidentată, neaccidentată, am jucat. Mă bucur că am șansa să joc din nou, sunt foarte bine să merg acolo și să câștig niște puncte pentru România. Mereu a fost o emoție diferită când am jucat FED Cup. E diferit, foarte diferit. Și Grand Slam să joci, finală, semifinală, ai emoții, dar la FED Cup e cu totul altceva. Îți dorești să câștigi pentru țara ta, pentru echipă”, a declarat Halep la Digisport.

Echipa naţională de Fed Cup a României v avea un nou Căpitan nejucător după ce Florin Segărceanu a demisionat. Locul acestuia va fi luat de Monica Niculescu.

Echipele naționale ale României și Italiei s-au înfruntat până acum de 3 ori, Italia având 2-1 în meciurile directe.