Simona Halep s-a calificat sâmbătă noapte, în semifinalele turneului de tenis de la Cincinnati. Românca a avut o revenire spectaculoasă în primul set, de la 1-4, în faţa ucrainencei Lesia Tsurenko.

Simona Halep nu a început prea grozav partida din sferturi de finală contra lui Tsurenko. Nevoită să joace al doilea meci la interval de doar patru ore, din cauza oboselii, Halep a fost condusă cu 4-1. La acest scor, românca şi-a chemat antrenorul care a trezit-o la viaţă. Halep a reuşit să revină spectaculos în set, câştigănd cinci game-uri consecutive şi adjudecându-şi primul set cu 6-4.

Românca a defilat şi în setul doi, câştigănd alte cinci game-uri consecutive. La 5-0, românca s-a relaxat şi a cedat la zero serviciul. Însă Halep a închis partida pe serviciul ucrainiencei cu 6-1 în setul doi, după o oră şi 16 minute de joc.

La final de partidă, Halep a spus că nici nu şi-a dat seama când a pierdut primele game-uri, întrucât era foarte obosită.

În semifinale, numărul unu mondial va juca cu învingătoarea sfertului de finală disputat de Madison Keys cu Aryna Sabalenka.

130,300 e dolari şi 350 puncte WTA are asigurate românca pentru accderea în semifinale la Cincinnati.