Simona Halep a stabilit un record de audienţă pentru Eurosport România cu finala jucată la Australian Open. Meciul a avut cel mai mare număr de telespectatori din istoria transmisiilor realizate de Eurosport România.

Simona Halep are magnet la public. Românca ştie să se facă plăcută şi reuşeşte să umple tribunele cu spectatori dar şi să atragă fanii în faţa micului ecran.

Finala jucată sâmbătă, 27 ianuarie la Australian Open de Simona Halep s-a clasat direct pe locul întâi în topul audienţelor Eurosport România.

Audienţa medie pe minut a finalei feminine de la Australian Open 2018 a fost de 1.389.000 telespectatori din publicul naţional, în intervalul 10:23-13:47. Dintre aceştia, o treime au reprezentat-o telespectatorii din targetul comercial (în mediul urban, spectatori cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani), cu 392.500 în medie pe minut. La nivelul targetului urban, s-a înregistrat o audienţă medie de aproximativ 914.000 telespectatori.

Ratingul Eurosport România pentru această partidă a fost de 7,77% cu un share de 25,62. Finala a ajuns la peste 2,7 milioane telespectatori unici la nivel naţional.

Într-un top 10 al celor mai urmărite evenimente sportive transmise de Eurosport România, Simona Halep deţine primele 5 locuri cu finale sau semifinale de Mare Şlem.

Audienţa înregistrată la finala din 2018 a fost aproape dublă faţă de fostul loc 1 în topul audienţelor Eurosport România: prima semifinală de Grand Slam din cariera Simonei Halep, disputată împotriva nemţoaicei Andrea Petkovic la Roland Garros, în 2014. Aceasta înregistrase 800.500 telespectatori în medie/minut din publicul naţional, dintre care 634.500 proveneau din mediul urban.

La nivelul targetului comercial (urban, 18-49 ani), sportiva este personajul principal pentru 7 dintre cele mai urmărite 10 evenimente sportive transmise de Eurosport România. Toate reprezintă semifinale sau finale jucate de actualul număr 2 mondial la turnee de Mare Şlem.

La nivel naţional, cele 7 meciuri live jucate de Simona Halep la Australian Open au strâns în faţa televizoarelor aproximativ 3,3 milioane de români, acestea fiind şi cele mai urmărite meciuri ale unui jucător român prezent la Australian Open 2018.