Simona Halep a aflat vineri cu cine va juca la Turneul Campioanelor. Românca a avut o reacţie fabuloasă când a aflat cine îi sunt adversarele în Grupa Roşie.

Simona a vorbit despre meciul cu Garcia și despre tragerea la sorți de care a avut parte. Recunoaște că n-a avut preferințe pentru adversarele pe care să le întâlnească, fiind gata să joace împotriva oricărei jucătoare.

Știam că fiecare meci va fi dificil, nu aşteptam o anume jucătoare să facă parte din grupa mea sau ceva de genul ăsta. Vreau doar să iau fiecare meci în parte, să fiu concentrată. Știu că este ca o finală şi voi merge pe teren să dau totul”, a declarat Simona Halep, după tragerea la sorți de vineri.

Românca o conduce cu 2-1 pe franțuzoaică în raportul meciurilor directe, ultima întâlnire având loc chiar în finala de la Beijing, în urmă cu o săptămână și jumătate. Garcia s-a impus atunci în două seturi, scor 6-4, 7-6.

Am o stare de împlinire. Mi-am văzut visul devenind realitate, ceea ce este un lucru minunat. Mă bucur de moment. Nu pot să descriu în cuvinte ce simt, dar e un sentiment minunat. Acum, când intru pe teren, sunt fericită. Cred că pentru toată lumea e important să încheie anul pe locul 1, dar nu o să fie simplu. Toate jucătoarele își vor aduce aici cel mai bun tenis, fiecare meci va fi ca o finală. Așa că nu mă gândesc la asta. Sunt aici ca să dau ce am mai bun, să mă concentrez la ce trebuie jucat în fiecare meci, și vom vedea la final cine termină pe 1. E o grupă în care va trebui să alerg mult. Toate jucătoarele se deplasează foarte bine, nu am big hitters în grupă. Da, Garcia lovește un pic mai tare. Sunt jucătoare care aleargă foarte bine, care-s foarte consistente, nu au neapărat o lovitură decisivă, dar sunt jucătoare care te presează și te împing în spatele terenului. Fiecare muncește destul de mult pentru puncte, nu am jucătoare în grupă care să lovească decisiv toate mingile așa cum sunt în cealaltă grupă. Va trebui să fac stilul meu de joc și să muncesc pentru fiecare punct. Așa că o să fie cu siguranță o grupă tare, cu meciuri grele. Dar le avem aici pe cele mai bune opt jucătoare din lume și toate joacă ‘crazy tennis’. Sper să se întâmple și de data asta și să îmi iau revanșa“, a declarat Simona Halep.

Românca, numărul 1 WTA, va juca cu Elina Svitolina, Caroline Wozniacki și Caroline Garcia, în Grupa Roşie, iar primul meci va fi luni, 23 octombrie, de la ora 14,30, cu franşuzoaica Caroline Garcia.