Simona Halep primeşte un trofeu nesperat. Românca a fost recompensată de WTA pentru rezultatele obţinute în luna ianuarie 2018.

Deşi a pierdut primul loc mondial cât şi finala la Australian Open, Simona Halep a fost desemnată jucătoarea lunii ianuarie 2018 spre surprinderea danezei Caroline Wozniacki care a redevenit numărul unu mondial şi a cîştigat primul Grand Slam din carieră.

Românca a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie în circuitul profesionist de tenis feminin, pentru titlul cucerit la Shenzhen şi finala jucată la Australian Open.

Halep a ocupat detaşat primul loc în ancheta realizată pe site-ul WTA în rândul internauţilor, cu 71 de procente, fiind urmată campioana de la Melbourne, daneza Caroline Wozniacki (25 la sută), germanca Angelique Kerber (3 la sută) şi ucraineanca Elina Svitolina (1 la sută).

Acest premiu vine după ce Simona Halep a jucat cea de-a treia finală de Grand Slam a carierei. După un turneu memorabil, în care a jucat meciuri maraton împotriva americancei Lauren Davis şi germancei Angelique Kerber, în turul trei, respectiv semifinale, constănţeanca a fost învinsă de Wozniacki, într-o finală decisă în trei seturi.

simona halep wtaEleva lui Darren Cahill a început anul 2018 prin câştigarea Shenzhen Open, devenind prima jucătoare care îşi trece în palmares două titluri la turneul din China.

Simona Halep a câştigat şi turneul de dublu de la Shenzhen Open, alături de Irina-Camelia Begu.