Vești bune pentru Simona Halep. În ciuda eliminării premature din primul tur de la Madrid, românca rămâne pe locul doi mondial. Și asta pentru că Maria Sharapova a fost eliminată vineri, în semifinale de Svetlana Kuznetsova.

Simona Halep rămâne în continuare a doua jucătoare a lumii.

Maria Sharapova a fost învinsă vineri, în semifinale la Madrid, de Svetlana Kuznetsova, în două seturi, scor 2-6, 4-6, după o oră și 30 de minute de joc.

Eliminarea în semifinale o costă scump pe Maria Sharapova, întrucât în 2014 a câștigat turneul, în finala în care a învins-o pe Simona Halep.

Sharapova avea de apărat 1000 de puncte. Însă pentru că s-a oprit în semifinale, va primi doar 390 de puncte, și va pierde 610 puncte WTA Astfel că de luni, rusoaica va avea un total de doar 6915 puncte.

De această eliminare se va bucura Simona Halep care rămâne astfel pe locul doi mondial, chiar dacă românca a fost eliminată încă din primul tur la Madrid de Alize Cornet.

Halep pierde 640 de puncte de luni, dar va rămâne cu un total de 7115 puncte, suficient pentru a se menține pe locul doi mondial, cel puțin încă o săptămână.