Simona Halep, probleme grave la Melbourne. E ireal ce s-a întâmplat

Simona Halep s-a calificat în această dimineaţă, în semifinalele turneului de tenis, Melbourne Summer Set 1, după un meci de infarct cu elveţianca Viktorija Golubic.

Simona Halep a început ca din tun partida cu elveţianca, reuşind să câştige primul set cu 6-2 după doar 26 minute de joc. Totul părea că se termină rapid şi în favoarea româncei care conducea în setul doi cu 4-2 şi serviciul. Însă de la acest scor, s-a rupt filmul meciului. Halep a scpăat meciul din mână şi i-a permis elveţicencei să preia controlul. Românca nu a mai fost în stare să-şi facă serviciul şi a pierdut setul doi cu 5-7 după 58 de minute de joc. Halep a devenit din ce în ce mai nervoasă şi a vociferat mai tot timpul şi a primit şi un avertisment din partea arbitrului de scaun pentru că a dat cu racheta de asfalt.

Halep a debutat cu break în setul decisiv, însă abia la 3-2 pentru adversară, a reuşit să-şi facă serviciul.

La 3-3 a ratat o minge de break, iar la 3-4 a reuşit să revină de la 0-40 şi mai apoi să anuleze şi a patra minge de re-break a elveţienţei. Câştigarea dramatică a serviciului, i-a dat încredere româncei care a reuşit cu un punct fabulos, să facă break şi să servească pentru câştigarea partidei.

După ce a anulat două mingi de re-break, Halep a fructificat prima minge de meci şi a închis setul trei cu 6-4 după 71 minute de joc.

Favorită numărul doi a turneului WTA 250 de la Melbourne, a eliminat-o în sferturi pe Viktorija Golubic, aflată pe locul 43 mondial, după un meci maraton şi dramatic, care a durat două ore şi 35 minute de joc.

În semifinale, Simona Halep va juca cu chinezoaica Qinwen Zheng, aflată pe locul 126 mondial.

În mod normal, Simona Halep nu ar trebui să aibă nicio problemă în a se califica în finala turneului australian.

Românca şi-a asigurat un cec în valoare de 10.100 dolari pentru calificarea în semifinale la turneul Melbourne Summer Set 1.

Din păcate, Irina Begu a fost eliminată în sferturi de finală la Melbourne Summer Set 2 de către americanca Amanda Anisimova, scor 6-2, 3-6, 2-6.