În ciuda faptului că ploaia dă peste cap programul de joc, Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, primeşte veşti extrem de bune de la turneul de tenis de la Cincinnati. 

Simona Halep este tot mai aproape de a cuceri în premieră, turneul de tenis de la Cincinnati. După finala pierdută în 2015 în faţa lui Serena Williams şi pe cea din 2017 în faţa lui Gabrine Muguruza, Halep este mare favorită la ediţia din acest an. Atât Serena Williams cât şi Gabrine Muguruza au părăsit competiţia încă din turul doi.

Şi lista principalelor favorite eliminate prematur din turneu, care-i puteau pune probleme lui Halep, continuă.

Caroline Wozniacki, Karolina Pliskova, Angelique Kerber, Caroline Garcia şi Sloane Stephens, sunt out de la Cinciinati. Astfel că Simona Halep are drum liber către titlul de Regină şi la Cincinnati.

Aceste eliminări surpriză o ajută mult pe Halep şi în clasamentul mondial, în sensul că se măreşte diferenţa de puncte dintre ea şi locul doi.

În prezent, Halep are 7.581 de puncte, ceea ce înseamnă un avans de 1.606 puncte față de Caroline Wozniacky. Diferența crește dacă românca va câștiga partida de Ashleigh Barty, de azi de la Cinciinati, din turul trei.

Simona Halep este sigură că cel puţin până la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, rămâne numărul unu mondial. Însă, în funcţie de rezulzatul final de la Cincinnati şi mai apoi de la New Heaven, românca poate acumula puncte suficiente, care să o menţină pe primul loc WTA, indiferent de rezultatul de la US Open.