Cu doar câteva ore înainte de finala de la Roland Garros, Simona Halep primeşte susţinere şi sfaturi din partea a trei legende ale tenisului mondial.

Halep joacă azi, de la ora 16.00, a treia finală de la Roland Garros. Românca este mare favorită în partida cu americanca Sloane Stephens.

Mats Wilander speră ca Simona Halep să câștige finala de la Roland Garros.

„Mi-ar plăcea să o văd pe Simona câştigând la Roland Garros. Toţi am vrea să o vedem învingând, cu excepţia lui Stephens şi a americanilor. Cred că merită un prim turneu de Grand Slam, dar trebuie să intre bine în meci. Simona trebuie să fie mai agresivă decât Stephens. Pentru mine e necunoscut forehand-ul lui Sloane. Ea loveşte de multe ori cu topspin, dar alteori pune o dreaptă foarte plată. De partea cealaltă, Halep loveşte cu mult topspin, aşa îşi construieşte ea punctele câştigătoare. Aici va fi una din cheile meciului”, a spus Mats Wilander, la Eurosport.

Kim Clijsters, fană declarată a lui Halep, e convinsă ca românca a uitat meciul de anul trecut din finală: Nu cred că se va mai gândi la asta. Cred că a fost un proces de învăţare pentru ea. Nu se întâmplă mereu la prima şansă. Sau la a doua. Sau la a treia. La mine au trecut patru Slam-uri până să câştig unul. 

Martina Navratilova o laudă pe Halep pentru atitudinea extraordinară arătată în turneul de la Paris: Pe măsură ce a avansat în turneu, Halep a devenit tot mai agresivă şi ar trebui să fie destul de încrezătoare în ea şi în jocul său după ce a învins-o pe Garbine Muguruza cu 6-1, 6-4 în semifinale. Muguruza a lovit puternic mingea şi s-a mişcat bine, dar nu a putut să deschidă jocul. De-a lungul turneului, Halep a fost mai agresivă, mai proactivă prin poziţionare şi prin alegerea loviturilor„, a explicat jucătoarea de origine cehă. Atitudinea Simonei Halep a fost extraordinară la Paris. Chiar şi când a fost frustrată, a durat doar un punct, iar apoi a fost pregătită pentru următorul, nu a lăsat frustrarea să persiste.