Simona Halep îşi pune cenuşă în cap şi recunoaşte că a avut o 2atitudine neprofesionistă” în partidacu taiwaneza Su-Wei Hsieh, pierdută cu scorul 6-3, 4-6, 5-7, deşi a avut minge de meci.

Principala favorită a turneului de la Wimbledo, a declarat la conferința de presă de după partidă, că oboseala și-a spus cuvântul.

„Știam că e o jucătoare care mixează ritmul, mi-a fost greu să joc împotriva ei pe iarbă. Totuși am avut 5-2 și minge de meci, dar lucrurile nu au mers în direcția mea. Ea a meritat să câștige pentru că a făcut mult mai multe lucruri bune pe teren decât mine. Deocamdată nu pot juca cel mai bun tenis al meu la Wimbledon, dar sper ca în următorii ani să-mi îmbunătățesc jocul și să obțin un rezultat mai bun. Tot creditul pentru adversara mea, a stat în fiecare punct, a evoluat foarte bine. Ca joc am fost bine, am dat tot ce am avut, am luptat până la capăt dar din punct de vedere al stării nu am fost prea pozitivă. Am avut o atitudine neprofesionistă. Am vorbit prea mult, poate pentru că sunt foarte obosită, nu am reușit să fiu concentrată pe fiecare minge. Nu vreau să-mi găsesc scuze, încă sunt tristă. Am fost în față, dar nu am reușit să închid meciul. Nu sunt dură cu mine, ci doar realistă și onestă cu mine. Accept că am avut o atitudine neprofesionistă”, a declarat Simona Halep.

Românca spune că este obosită şi că vrea să se răsfeţe puţin ca orice fată, să se bucure de viaţă.

„Am fost obosită poate pentru că am avut multe meciuri grele la Paris. Sunt obosită și mental, dar cred că am avut șase luni în care am jucat foarte bine. A fost multă presiune și tensiune asupra corpului meu. Nu spun că nu m-am putut concentra pentru că am câștigat un turneu de Mare Șlem. E cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în carieră. Dar cu atâta energie am mai rămas pentru Wimbledon, după atâtea luni. Acum voi încerca să uit de acest turneu, de acest meci, pentru că este o înfrângere dureroasă, dar viitorul arată bine. Faptul că sunt campioana de la Roland Garros e foarte frumos. A venit momentul să mă bucur de vacanță. Am nevoie de o săptămână-două în care să fac orice în afară de tenis, căruia i-am dat totul în ultimele șase luni. Vreau să mă răsfăț, să fiu o fată normală și să mă bucur de viață” Simona Halep.