Simona Halep poate reveni din 6 aprilie 2015, pe locul doi mondial, dacă va reuși să se impună și în turneul Masters de la Miami, iar Maria Sharapova, nu trece de sferturi de finală.

Simona Halep, aflată în prezent pe locul trei mondial, poate redeveni din 6 aprilie, a doua jucătoare a lumii, dacă câștigă turneul de tenis de la Miami.

Românca are în prezent un total de 7181 de puncte, însă nu are de apărat niciun punct la turneul de tenis de la Miami. În timp ce rusoaica Maria Sharapova, aflată în prezent pe locul doi mondial, are de apărat 390 de puncte, întrucât în 2014 a fost eliminată de Serena Williams în semifinale.

Diferența dintre Halep și Sharapova este în prezent de 1089 de puncte. Astfel că dacă Simona Halep câștigă turneul de tenis de la Miami iar Sharapova nu trece de sferturi de finală, românca urcă din 6 aprilie pe locul doi mondial. Loc pe care l-a deținut începând cu data de 11 august 2014, timp de 56 de zile.

La Miami, Halep este cap de serie numărul trei și este deja calificată în turul doi. Pe tabloul principal de simplu feminin de la Miami mai sunt calificate și Irina Begu, cap de serie numărul 31, care a acces direct în turul doi, Monica Niculescu, Sorana Cârstea – posesoare a unui wild card și Alexandra Dulgheru, venită din calificări, toate trei în primul tur.