Simona Halep e terminată. A bifat marți seară a cincea înfrângere din 2016, din opt partide jucate. Românca a fost umilită în turul doi la Doha de o jucătoare venită din calificări, Elena Vesnina, locul 118 mondial.

Simona Halep, locul patru mondial și a doua favorită la Doha, a fost învinsă în trei seturi, scor 7-6(7-1), 4-6, 1-6, de Elena Vesnina, după două ore și 21 de minute de joc.

Halep a dominat prima parte a setului doi și părea că victoria va fi o simplă formalitate, după 3-0 și 4-1, dar rusoaica a revenit în meci și a câștigat nu mai puțin de cinci ghemuri consecutive, adjudecându-și setul cu 6-4, după o dublă greșeală a Simonei.

Tot mai nervoasă că nu-i iese jocul și că adversarei îi intră aproape toate mingile, Halep a cedat complet în decisiv, set luat de Vesnina cu un sec 6-1.

Simona Halep va primi 15.185 dolari și 60 de puncte WTA pentru participare, în timp ce Vesnina va juca în optimi cu învingătoarea dintre daneza Caroline Wozniacki și australianca Daria Gavrilova.

Simona Halep a pierdut meciul inaugural la al treilea său turneu consecutiv, după ce a ieșit din primul tur la Australian Open, din optimile turneului de la Dubai, iar apoi din turul al doilea la Doha.

De luni, Halep va pierde probabil și locul patru ocupat în clasamentul WTA.