Simona Halep a încasat o nouă înfrângere usturătoare în 2019. Marketa Vondrousova, cea care a eliminat-o şi la Indian Wells, a trimis-o acasă pe româncă încă de la primul meci disputat la Roma.

Simona Halep nu îşi revine după eşecul din finala de la Madrid. Românca a încasat joi, o nouă înfrângere care o îndepărtează tot mai mult de locul unu mondial.

După ce a cîştigat relativ lejer primul set cu 6-2, Halep a jucat inconstat în setul doi pe care l-a cedat la 5-7. În setul trei, românca a cedat cu 3-6 şi pleacă acasă după primul meci jucat la Roma.

În setul trei, Halep a avut o contractură musculară şi a solicitat şi intervenţia fizioterapeutului, apoi a discutat cu antrenorul său, Daniel Dobre ce să facă.

„Mă doare piciorul”, i-a spus lui Dobre, apoi l-a întrebat dacă ar trebui să continue meciul.

„Obiectivul nostru e Roland Garros, depinde cum te simţi. Dacă vrei să termini meciul, poţi să dai măciuci, dacă chiar vrei să încerci. Dar după aceea mai ai un meci, chiar dacă îl câştigi. Dacă e foarte contractat (muşchiul – n.r.) şi rişti să te accidentezi, mai bine nu mai juca. Asta e părerea mea. Depinde cum te simţi, cât de rău e. Dacă vrei să joci, poţi să joci exact aşa în continuare. Singura chestie, pe serviciul ei dă prima minge înaltă şi după aia dă măciucă. În rest, a fost foarte bine cu variaţia. Vezi cum te simţi, nu e nicio problemă. Ai jucat, ai încercat, e totul ok”, i-a transmis antrenorul.

Halep pierde astfel 585 de puncte WTA întrucât anul trecut a jucat finala la Roma.

Dacă joacă la fel de slab şi la Roland Garros, Halep poate să fie eliminată încă din primul tur la Grand Slem-ul de la Paris şi să iasă din top 10 mondial.