Simona Halep s-a calificat joi dimineaţă, în turul trei la Australian Open după un meci cu probleme , jucat contra britanicei Harriet Dart.

Simona Halep a controlat autoritar partida până în setul doi la scorul de 5-1, când a avut prima minge de meci. Românca a ratat două mingi de meci după care, brusc, jocul lui Halep s-a prăbuşit şi britanica a început să intre în meci. A câştigat 3 game-uri consecutive și ajungând la 4-5 și ipostaza de a avea mingi de break pentru a egala la 5!

Debusolată de jocul britanicei, Halep a cerut ajutorul către echipa sa: „Ce să fac? Ce să fac?! Ce să fac?!”.

În cele din urmă a închis setul la 6-4 şi a câştigat partida în două seturi cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră şi 17 minute de joc. La finalul partidei, Halep a recunoscut că a avut mari probleme în setul doi.

„A fost dificil să simt ritmul, fiindcă ea nu lovește puternic, dar găsește unghiuri. Sunt mulțumită de mine. Am urmărit puțin din jocul ei, știam la ce să mă aștept. Am jucat cam departe de teren, dar m-a bucurat că am putut lovi mingile cu mult kick. Simțeam presiunea, că nu pot închide meciul, am făcut totul pentru puncte. M-a bucurat că m-a ajutat serviciul la final. Adversara a jucat foarte bine, a fost dificil pentru mine să închid setul. Îmi place să joc sub presiune, dar aș prefera să termin meciului mai repede. Azi sigur l-am enervat pe Darren, deci vor urma niște donații. El ține socoteala”, a explicat Simona Halep.