Simona Halep a reuşit joi, meciul carierei la Wimbledon. Românca s-a calificat pentru prima dată în carieră, în finala turneului de simplu feminin de la Wimbledon, după ce a învins-o categoric, în două seturi, pe Elina Svitolina.

Halep a servit prima în semifinala cu Sitolina şi a reuşit să-şi câştige serviciul abia după 9 minute de joc, timp în care a făcut două duble greşeli şi i-a oferit adversarei, trei mingi de break. Le-a anulat însă pe toate şi a reuşit să-şi adjudece primul game al semifinalei.

Al doilea game a durat şi mai mult, 11 minute, iar Halep a reuşit să facă break şi să preia conducerea cu 2-0.

Însă două două game-uri lungi, Halep se pare că a obosit şi şi-a pierdut la zero serviciul. Însă Halep şi-a îndreptat greşeala făcând rapid re-break. Apoi s-a distanţat la 4-1 pe propriul serviciu, scor la care a făcut un break alb care i-a permis să serveasă pentru adjudecarea primului set.

Simona Halep a reuşit să câştige primul set cu 6-1, după 43 de minute de joc, dar abia cu a şasea minge de set, întrucât pe primele cinci le-a irosit. Însă, Halep a controlat în permanenţă primul set, etalând un joc incredibil de bun, diferit, care a paralizat-o pe Svitolina.

În setul doi, Svitolina a jucat mai bine faţă de prima rundă, însă, Halep a reuşit să se impună cu 6-3, după o oră şi 12 minute de joc.

Este prima finală de la Wimbledon în care se califică Simona Halep. În ultimul act, Halep se va duela cu învingătoarea din a doua semifinală disputată de Serena Williams şi Barbora Strycova.