Simona Halep este noua Regină de la Wimbledon. Românca a reuşit imposibilul: a învins-o pe legenda tenisului feminin: Serena Williams, în finala de la Londra unde Serena s-a impus de şapte ori.

Simona Halep a făcut un set fabulos în finala de la Wimbledon, jucată contra legendarei Serena Williams. Românca a început cu break finala şi a reuşit ca după doar 26 de minute de joc, să câştige primul set cu 6-2. Serena a fost npucită de jocul extrem de solid al Simonei Halep.

Setul doi a fost mai strâns, însă doar până la scorul de 2-2, când Halep a reuşit să facă break şi a preluat conducerea cu 3-2, apoi cu 4-2 pe propriul serviciu. La acest scor, românca a făcut al doilea break şi s-a distanţat la 5-2. Simona Halep a urmat la serviciu şi a reuşit să se impună cu 6-2.

Simona Halep câştigă astfel, în premieră, turneul de tenis de la Wimbledon, după doar 55 de minute de joc, în două seturi, scor 6-2, 6-2.

A fost meciul carierei pentru Simona Halep care devine în premieră, prima jucătoare din Românca care câştigă un titlu la Wimbledon.

Serena Williams a rămas fără replică în faţa puternicei Simona Halep. Românca efectiv, a fost pe tot terenul şi a făcut cel mai mare meci al carierei.

2000 de puncte WTA şi un cec în valoare de 2.350.000 de lire sterline pentru cucerirea turneului de la Wimbledon.