Simona Halep a avut parte de un meci dramatic în turul trei la Indian Wells. Românca a dat peste o jucătoare extrem de puternică care era cât pe ce să o elimine din competiţie. 

Simonei Halep i-a trecut glonţul pe la ureche, duminică noapte la Indian Wells. Românca s-a chinuit mai bine de două ore cu o jucătoare aflată pe locul 165 mondial.

După ce a ratat cinci mingi de break în debutul primului set, Halep a început să joace din ce în ce mai slab şi în mod incredibil, românca a pierdut primul set cu 1-6, după 33 de minute de joc.

În setul doi, Halep a reuşit primul break abia la scorul de 3-2. A condus cu 4-2, 5-3 şi 5-4 şi nu a reuşit spă închidă setul decât în tie-break unde s-a impus cu 7-3.

Simona a început cu break setul trei, apoi s-a desprins la 2-0 pe propriul serviciu. Iar la acest scor, Halep a reuşit al doilea break. Şi în loc să facă 4-0, Halep s-a relaxat pe propriul serviciu şi americanca a făcut re-break. Halep a avut noroc că americanca a făcut două duble greşeli consecutive şi astfel românca a făcut re-break. În cele din urmă, Halep  s-a impus în setul trei cu 6-2, după două ore şi 6 minute de joc.

În optimi de finală, Simona Halep va juca cu chinezoaica Qiang Wang aflată pe locul 55 mondial.