Simona Halep a acordat un interviu site-ului oficial WTA în care a făcut mărturisire emoţionantă despre ceea ce s-a întâmplat cu ea după ce a devenit numărul unu mondial.

Simona Halep dezvăluie cum se simte după ce a devenit Regina Tenisului Mondial.

Este un sentiment minunat, desigur. Sunt foarte încântată să fiu aici şi să fiu numărul 1 în lume. Pot să spun că s-a schimbat ceva în interiorul meu. Sunt foarte fericită pentru ce am făcut. Dar în afară e totul normal. Nimic nu s-a schimbat. Trebuie doar să muncesc mult să păstrez asta. Dar sunt aici să mă bucur de moment şi vom vedea ce se va întâmpla. (…) Visul a devenit realitate. Au fost cele mai frumoase momente pe care le-am avut în cariera mea din tenis. A fost frumos. Am trăit momentul. Nu pot descrie în cuvinte ceea ce am simţit, dar este un sentiment minunat. Sunt fericită acum când intru pe teren„, a mărturisit Simona Halep.

Jucătoarea a vorbit şi despre cum a sărbătorit momentul istoric, când a sosit înapoi în România.

Ei bine, ziua în care am câştigat cu Ostapenhko a fost de departe ce mai bună zi a mea, a fost un sentiment minunat. Dar când am mers acasă, m-am întâlnit cu toţi prietenii, cu familia şi apropiaţii şi asta a fost. Am luat masa cu ei, am petrecut un pic. Dar nu am făcut o petrecere mare. Aştept să termin aici, să merg în vacanţă şi apoi voi face o mare petrecere„, a mai spus Halep.

Deşi este optimistă în privinţa şanselor ei, nu se gândeşte la prima poziţie în topul WTA: Cred că pentru toată lumea este important să termine anul pe primul loc, dar nu va fi uşor. Aici (n.r. la Turneul Campioanelor) toată lumea joacă cel mai bun tenis şi fiecare meci este ca o finală, aşa cum am spus de multe ori. Dar nu mă gândesc la asta. Joc mai bine când nu mă gândesc la prima poziţie în clasamentul mondial, am acumulată multă experienţă în acest an. Trebuie doar să merg pe teren şi să dau tot ce e mai bun, să încerc să mă concentrez pe ce trebuie să joc în fiecare meci. Şi vom vedea la final cine va fi lider mondial.

Simona Halep va debuta la Singapore împotriva Carolinei Garcia, în meciul programat luni, de la ora 14,30 în direct la Digi Sport.