Simona Halep sfidează pe față fanii din România care abia așteptau să o vadă live, jucând pe zgura de la Arenele BNR în cadrul BRD Bucharest Open 2015.

După ce în luna aprilie a refuzat să joace pentru România în Fed Cup, Simona Halep refuză acum să joace la turneul de tenis de la București.

Deși în 2014 era tratată ca o regină la turneul de la București, iar fanii erau în delir după ea, Simona Halep le întoarce spatele românilor care o puteau vedea jucând la București.

Invocând programul încărcat, Simona Halep refuză să participe  la BRD Bucharest Open 2015, și astfel nu își va apăra trofeul din 2014 și va pierde automat cele 280 de puncte.

În 2014, proba de dublu feminin din cadrul turneului a fost cucerită în 2014 de perechea română formată din Alexandra Cadanțu și Elena Bogdan.

Irina Begu procedează la fel ca Halep și nu vrea să vină să joace la turneul de tenis de la București.

Astfel că românii le vor vedea pe tabloul principal de simplu feminin pe Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Monica Niculescu și Sorana Cîrstea. Celor patru românce li s-ar putea alătura și alte jucătoare din România venite din calificări. Președintele Federației Române de tenis spune că îi păstrează o invitație lui Halep în caz că aceasta se răzgândește și vrea să vină să joace.

“Printre invitațiile pe care Federația Română de Tenis le oferă anul acesta, una va ajunge la Sorana Cîrstea. Totodată, WTA are posibilitatea să ofere încă o invitație unei jucătoare de top. Sperăm ca aceasta să ajungă la Simona Halep, care ar avea astfel șansa să-și apere titlul câștigat în 2014. La fel ca și anul trecut, sunt sigur că vom asista la un spectacol sportiv de calitate, iar publicul românesc va savura o experienţă de neuitat”, a spus George Cosac, președintele FRT.

Pe tabloul principal, simplu, vor participa 32 de jucătoare, iar pe cel de dublu se vor afla 16 perechi.

Favorita numărul 1 a turneului este italianca Sara Errani, locul 17  WTA. La turneu vine și finalista din 2014, Roberta Vinci locul 38 WTA şi Karin Knapp locul 42 WTA.

Pe tabloul principal de simplu feminin de la BRD Bucharest Open se vor afla 32 de jucătoare. 23 sunt acceptate direct în baza clasamentului, 4 venite din calificări, 1 special exempt, 2 wild card-uri standard şi 2 wild card-uri pentru jucătoarele care au încheiat sezonul 2014 în Top 20.

Turneul de tenis de la București este organizat în perioada 11-19 iulie 2015, de Federația Română de Tenis sprijinită de Ministerul Tineretului și Sportului, la Arenele BNR din București.