Simona Halep are lumea tenisului feminin mondial, la picioare. Românca este asaltată de mesaje de laudă, felicitare şi apreciere pentru faptul că a devenit numărul unu mondial. Preşedintele Asociaţiei de Tenis Feminin, Steve Simon, a afirmat că ROMÂNCA o sportivă exemplară şi merită să ocupe primul loc în clasamentul mondial.

„Să ajungi numărul 1 mondial arată o dedicare şi o implicare incredibile şi aş vrea să o felicit pe Simona. Ea este o sportivă exemplară, atât în teren cât şi în afara lui, reuşind un sezon foarte bun. Merită acest moment fantastic al carierei sale”, a declarat Simon, conform site-ului wtatennis.com.

Simona Halep a ajuns lider mondial după ce a învins-o pe Jenela Ostapenko, în semifinalele turneului de la Beijing.

Halep este prima jucătoare din România care ajunge pe primul loc WTA.

Simona Halep a spus la revenirea în România că nu se desparte de manşeta pe care a primit-o de la Andrei Pavel, în 2008, după turneul de la Roland Garros.

„Încă mai am manşeta pe care a purtat-o Andrei Pavel, în 2008, la Roland Garros. Era idolul meu şi din acest motiv i-am cerut acea manşetă. O să o păstrez mereu şi vreau să-i mulţumesc că face parte din echipa mea şi că mă încurajează tot timpul” ,a spus Simona Halep.

Halep a ţinut să le mulţumească şi celorlalţi oameni din staff-ul ei.

„Îi mulţumesc lui Darren, deşi nu înţelege ceea ce spun, dar sunt sigură că va găsi o modalitate să îşi traducă. Şi doamnei Ruzici vreau să-i mulţumesc. Pentru mine este mai mult decât un manager”, a mai spus Halep.

Simona Halep este al 25-lea lider din ierarhiei WTA, fiind prima tenismenă din România care ocupă această poziţie.