Simona Halep s-a accidentat marţi dimineaţă, în timpul partidei de la Australian Open 2020. Românca a fost la un pas de o mare tragedie care ar fi forţat-o să abandoneze turneul încă de la primul meci.

Ghinioanele se ţin scai de Simona Halep. La fel ca în urmă cu doi ani, Halep s-a accidentat în primul meci disputat la Australian Open.

În primul set, la scorul de 5-5, 40-30, Simona Halep s-a împiedicat şi a căzut pe mâna dreaptă. Românca a acuzat dureri la mâna cu care ţine racheta şi şi-a pierdut serviciul. Apoi Halep a cerut time-out medical şi a primit un bandaj la încheietura mânii drepte.

„Mă doare un pic încheietura mâinii, dar nu mă gândesc la ea acum, vreau să mă recuperez şi să mă răcoresc pentru a fi aptă în vederea meciului din turul al doiela. Aşa a fost şi în 2018, m-am accidentat tot în primul tur. Este un sentiment foarte frumos să-l am din nou în echipă pe Darren. Am o echipă bună şi le mulţumesc pentru că că susţin tot timpul, ştiu că nu le e uşor”, a spus Halep la interviul de pe teren.

În urmă cu doi ani, Simona Halep s-a accidentat ot în primul meci pe care l-a câştigat cu acelaşi scor în faţa jucătoiarei Dastanee Aiava, ca mai apoi să joace finala pierdută dramatic în faţa lui Caroline Wozniaki.

Dacă îmi amintesc bine, în 2018 a fost la fel, poate voi putea repeta (n.r. finala). E prea departe acest lucru ca să mă gândesc la el acum. Mă doare un pic încheietura mâinii. Trebuie să mă odihnesc şi să mă recuperez pentru turul al doilea”, a spus Halep despre accidentarea suferită la scorul de 6-5 în primul set.

Acum doi ani, în setul doi, Simona a călcat strâmb și s-a accidentat. A continuat meciul cu glezna bandajată şi a cîştigat setul cu 6-1.

„Nu am început bine meciul, dar am luptat. Mi-am zis că trebuie să cred în mine, pentru că voi câștiga meciul. Mi-am deschis terenul și totul a ieșit bine. Am fost speriată de accidentare, pentru că e glezna unde am mai avut probleme. Trebuie să fac recuperare și sper totul să fie în regulă”, spunea Simona în urmă cu doi ani, pe 16 ianuarie 2018.