Simona Halep este pe cale să stabilească un record în tenisul feminin. Românca este principală favorită să câştige pentru al treilea an consecutiv, turneul de tenis de la Madrid, patronat de românul Ion Ţiriac. Halep este principală favorită şi la casele de pariuri cu o cotă de 6,5.

Simona Halep, numărul unu mondial şi principală favorită la turneul de tenis de la Madrid, va juca în primul tur cu rusoaica Ekaterina Makarova pe care a mai învins-o de patru ori şi a înregistrat două înfângeri în faţa ei. Halep nu se consideră favorită la câştigarea turneului.

„Nu cred că sunt principala favorită. Bineînţeles că am şansele mele, pentru că sunt numărul 1 în lume, dar niciodată nu mă gândesc că sunt favorita unui turneu.O să intru pe teren şi o să dau tot ce am mai bun. Am mai fost în postura de a-mi apăra titlul şi anul trecut, nu simt nicio presiune, n-am nicio aşteptare. Sunt gata de start şi vom vedea ce se va întâmpla. Am câştigat de două ori aici, e foarte special. Sunt mulţi fani români care vin să mă susţină şi mă simt ca acasă. Este un turneu special pentru mine„, a spus Simona Halep în cadrul unei conferinţe de presă.

Mihaela Buzărnescu va juca în primul tur la Madrid cu rusoaica Maria Sharapova iar Irina Begu cu Jelena Ostapenko. În timp ce Sorana Cîrstea se va duela în primul tur cu Katerina Siniakova.

1,043,680 de euro va obține câștigătoarea turneului de tenis feminin de la Madrid.