Triplu succes românesc marți, la turneul WTA Premier 5 de la Roma. Alexandra Dulgheru și Irina Begu s-au calificat în turul doi la simplu feminin, iar Simona Halep în optimi de finală la dublu feminin.

Zi bună pentru tenisul feminin românesc pe zgura de la Roma. Toate cele trei românce care au avut azi programate meciuri pe tablourile principale, au reușit să obțină victorii.

Alexandra Dulgheru, venită din calificări, a reușit să o învingă marți, în primul tur la simplu feminin, pe japoneza Misaki Doi.

Românca a pierdut primul set în tie break cu 6-7(2-7), deși la 5-5 a făcut break și la 6-5 a servit pentru set. Și-a pierdut serviciul și s-a ajuns la tie-break unde a fost condusă cu 0-6, și inevitabilul s-a produs după 54 de minute de joc.

Dulgheru și-a revenit și a câștigat autoritar setul doi cu 6-3, ca în setul decisiv să se impună tot cu 6-3.

În turul doi la Roma, Alexandra Dulgheru va juca cu învingătoarea partidei disputate de Anna Schmiedlova și Lucie Safarova.

Irina Begu a reușit să o elimine în primul tur pe Urszula Radwanska, tot în trei seturi, scor 4-6, 6-2, 6-1.

În turul doi, Irina Begu va juca cu Angelique Kerber, cap de serie numărul 9 la Roma.

Calificarea în turul doi la Roma, le asigură lui Dulgheru și Begu, câte un cec în valoare de 11.710 euro și câte 60 puncte WTA.

Tot azi, Simona Halep s-a calificat în optimi de finală la dublu feminin, unde face pereche cu italianca Francesca Schiavone. Cele două jucătoare, posesoare a unui wild card, s-au impus în primul tur în fața perechii formate din Darija Jurak și Arantxa Parra, scor 6-2, 6-2.