Simona Halep a fost învinsă din nou de Maria Sharapova. Românca a pierdut partida din primul tur de la US Open deşi era favorită numărul doi al turneului de la New York.

Coşmarul Sharapova s-a repetat pentru a şaptea oară pentru Halep. Românca nu a reuşit nici de această dată să se impună în faţa rusoaicei. Deşi nu ajucat rău, Halep a fost vulnerabilă la serviciu şi a lăsat-o pe rusoaică să conducă meciul după bunul plac.

Simona Halep a pierdut primul set al partidei cu Maria Sharapova după 60 de minute de joc, cu scorul de 6-4, pe propriul serviciu. Românca nu a jucat rău, însă punctul vulnerabil a fost rerviciul nesigur, temător şi uşor de returnat de către rusoaică.

Simona Halep a câştigat setul doi în mod incredibil, reuşind să revină de la scorul de 1-4. Românca a câştigat cinci game-uri consecutive şi a împins meciul în setul decisiv.

În setul doi, Halep şi-a pierdut serviciul la scorul de 2-1 pentru rusoaică. Sharapova a preluat conducerea cu 4-1, scor la care a ratat o minge de 5-1. Cu ceva noroc, Halep şi-a făcut serviciul, a reuşit apoi break la zero, a egalat la 4-4, scor la care a reuşit în mod miraculos un break ce a adus-o în postura de a servi pentru câştigarea setului doi. La 5-4, după ce i-a anulat rusoaicei patru mingi de re-break, Halep a bifat primul ei as şi astfel a făcut rost de prima minge de set pe care a fructificat-o mai apoi după ce Sharapova a returnat afară lungul de linie.

Halep nu a început însă bine setul decisiv. Românca şi-a pierdut serviciul la scorul de 1-0 pentru rusoaică. Sharapova a condus cu 3-0, 4-1, 5-2 şi 5-3, scor la care Halep a ratat o minge de re-break. Rusoaica a trecut în avantaj şi a câştigat partida. Este cea de-a şaptea înfrângere consecutivă a lui Halep în faţa rusoaicei.

La finalul meciului, Sharapova a felicitat-o pentru Halep spunând că tot timpul, meciurile cu românca sunt întodeauna dificile pentru că românca este o profesionistă şi o jucătoare foarte bună şi că o respectă pentru asta.

A fost cea de-a şaptea participare consecutiv pentru Simona Halep pe tabloul principal de la US Open. La prima sa participare în 2010, Halep a fost eliminată în primul tur, la fel ca şi acum. Cea mai bună clasare a lui Halep la US Open a fost în 2015, când a ajuns în semifinale, fiind învinsă de italianca Flavia Pennetta.

Halep este eliminată încă din primul tur la US Open, pierzând astfel şi şansa de a deveni oficial numărul unu mondial. În clasamentul WTA de luni, Halep era la 6 puncte distanţă de locul unu mondial. În clasamentul live WTA, actualizat oră de oră, Halep este pe primul loc cu un avans de 160 de puncte faţă de Gabrine Muguruza.

Pentru prezenţa în primul tur la US Open, Halep va primi 10 puncte WTA şi 50.000 de dolari.

Tot azi, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Caroline Wozniacki, în primul tur la US Open, cu scorul de 6-1, 7-5.

În primul tur la US Open se mai află doar Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan.