Înfrângere incredibilă în finala de la Doha, pentru Simona Halep. Românca a început în forţă finala dar a terminat-o inexplicabil. Firul s-a rupt după ce adversara a cerut un time out mediccal care a scoso-o din ritm pentru româncă.

Simona Halep a câştigat primul set al finalei de la Doha, după 35 de minute de joc, cu scorul de 6-3. Cinci din cele şase game-uri, au fost câştigate la zero de Halep. La 3-2, românca şi-a pierdut serviciul, iar apoi de la 3-3 a câştigat trei game-uri consecutive la zero şi şi-a adjudecat autoritar primul set.

După un prim set câştigat autoritar, Halep a condus cu 2-0 în setul doi, scor la care belgianca a făcut re-break şi a cerut time-out medical. Pauza de 8 minute a scos-o din ritm pe Halep şi de aici totul s-a năruit. Românca a pierdut setul doi cu 4-6, iar în setul trei, Halep nu a mai fost capabilă să îşi revină. În cele din urmă, Elise Mertens s-a impus cu 6-3 în setul decisiv.

Mertens nu a arătat nicio suferinţă înainte de time out-ul medical şi după ce a primit îngrijiri a început să joace fabulos de bine. Este suspectă această pauză care se pare că a dat roade.

Pentru accederea în finala de la Doha, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 84,850 dolari şi 305 puncte WTA.