Simona Halep a peirdut în mod dramatic, sfertul de finală cu britanica Johanna Konta. Românca a scăpat printre degete calificarea în semifinale şi şansa de a deveni numărul unu mondial.

Simona Halep a jucat fantastic, dar a greşit fix când nu a trebuit. A fost la două puncte de semifinală şi de a deveni numărul unu mondial.

Simona Halep a câştigat primul set al partidei cu britanica Johanna Konta, în tie-break cu 7-6(7-2), după 51 minute de joc. Românca a început în forţă primul set, reuşind să conducă cu 3-0, 4-1, dar s-a văzut egalată la 4-4, 5-5 şi 6-6, astfel că s-a ajuns la tie-break.

Setul doi a fost la fel de strâns ca şi primul, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, astfel că din nou s-a ajuns la tie-break. Halep a condus cu 3-1, 3-2 şi 5-4 în tie-break, scor la care a românca şi-a pierdut ambele servicii şi Konta a câştigat setul doi.

În setul trei, Halep a ratat o minge de break la scorul de 1-0, la 2-2, şi-a pierdut serviciul şi Konta a câştigat setul trei cu 6-4 şi s+a calificat în semifinale.

Simona Halep ratează astfel şansa de a deveni numărul unu mondial.