Simona Halep a fost învinsă sâmbătă, în finala de simplu de la Australian Open, de daneza Caroline Wozniacki, la capătul a circa trei ore de meci. Românca va pierde de luni şi locul unu mondial.

Nici a treia oară nu a fost cu noroc pentru Halep. Românca a fost învinsă de daneză la capătul unui meci fabulos.

Simona Halep a pierdut primul set al finalei, în tie-break, scor 6-7(2-7), după 50 de minute fabuloase de joc cu daneza Caroline Wozniacki.

Daneza a condus mai tot timpul graţie break-ului făcut la scorul de 1-0. Românca a reuşit break al 5-2 şi apoi egalarea la 5-5, împingând setul în tie break. Însă daneza a jucat extrem de agresiv şi a fost de netrecut pe retur. A scos mingi din situaţii imposibile.

Halep a reuşit lovituri importante şi s-a luptat pentru fiecare punct, dar, setul i-a revenit danezei.

După ce a pierdut la limită primul set, Simona Halep a jucat mult mai bine în setul doi pe care şi l-a adjudecat cu 6-3 după 48 de minute de joc, dar după ce la 3-2 românca a cerut îngrijiri medicale. Lui Halep i s-a făcut rău din cauza căldurii foarte mari. La 4-3 Halep a făcut break şi apoi a servit pentru set. A reuşit să-i anuleze danezei trei mingi de re-break iar abia cu cea de-a treia minge de set, românca a închis cu 6-3 şi a împins finala în setul decisiv.

Ameţită şi cu dureri la coapsa stângă, Halep a luptat şi a reuşit să câştige setul doi. După încheierea setului secund, meciul a fost întrerupt zece minute din cauza căldurii.

La începutul setului decisiv, Halep şi-a pierdut serviciul la scorul de 1-0 pentru daneză. A urmat apoi un game dramatic care a durat 11 minute, timp în care Halep a ratat cinci mingi de re-break. Abia pe a şasea a fost cu noroc pentru că daneza a făcut dublă greşeală. Oboseala, căldura şi problemele medicale şi-au spus cuvântul şi Halep şi-a pierdut apoi la zero serviciul. Dar Halep nu şi-a pierdut încrederea şi a reuşit să facă re-break şi mai apoi a egalat scorul la 3-3 pe propriul serviciu.

A urmat apoi încă un break pentru Halep care i-a permis să preia conducerea în set cu 4-3. La acest scor, daneza a a cerut time out medical pentru a primi îngrijiri la genunchiul stâng.

Şi în loc să facă 5-3 şi să se apropie la un game de titlu, Halep a jucat slab pe propriul serviciu şi daneza a făcut re-break.

Şi inevitabilul s-a produs. Daneza a câştigat pe serviciul româncei la prima minge de meci. Halep pierde a treia finală de Grand Slam dar şi locul unu mondial.

Daneza câştigă pentru prima dată în carieră un Grand Slam şi redevine numărul unu mondial.