Simona Halep s-a bătut singur miercuri seară în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Miami. Românca putea câștiga partida în două seturi, însă și-a pierdut concentrarea fix când servea pentru meci. Johanna Konta a revenit fantastic și s-a calificat în semifinale.

Simona Halep a câștigat primul set cu 6-3 după 40 de minute de joc și dădea semne că este în formă și că face legea pe terenul de joc.

Însă, românca a început catastrofal setul doi. A font condusă cu 3-0, printr-o minune a reușit egalarea la 3-3, a făcut break și a condus cu 5-4, scor la care a servit pentru meci, a condus cu 40-40, dar și-a pierdut serviciul și s-a ajuns la tie break unde a condus cu 5-3, dar a pierdut în mod inexplicabil cu 7-9.

Pierderea dramatică a setului doi și-a pus amprenta în sens negativ asupra jocului Simonei care a clacat în setul trei unde și-a pierdut de două ori serviciul și britanica s-a impus cu 6-2.

Astfel că Simona Halep, favorită numărul trei la Miami, a ratat calificarea în semifinalele turneului de tenis de la Mimai.