Simona Halep începe anul 2016 cu un scandal mondial. A abandonat subit la Brisbane

Simona Halep s-a retras marți, de la turneul WTA de la Brisbane, invocând o accidentare la piciorul stâng. Retragerea bizară a româncei a enervat-o la culme pe italianca Sara Errani, care a criticat-o dur pe Halep.

Nu o mai țin ligamentele. Halep începe anul 2016 cu un abandon care o aduce în centrul unui scandal mondial. Pe motiv că o doare călcâiul lui Ahile, Halep a abandonat la Brisbane cu o zi înainte de a juca primul meci oficial din 2016.

Am avut probleme la călcâiul lui Ahile în august şi septembrie şi apoi nu am mai simţit nimic, dar deja de câteva săptămâni iar am dureri. Am crezut că sunt pregătită să joc aici, dar nu cred că pot duce un meci până la capăt. Cred că este important să fiu pregătită şi de aceea am nevoie de puţină pauză. Sper să pot juca la Syney. Mâine plec acolo. Nu este o accidentare periculoasă, dar este o inflamaţie. Trebuie să mă odihnesc”, a declarat Simona Halep.

Românca urma să intre în competiţie la Brisbane, miercuri, la meciul cu Victoria Azarenka.

De la turneul de la Brisbane s-a retras şi Maria Şarapova, care era deţinătoarea titlului.

Şarapova şi Halep vor fi înlocuite cu Margarita Gasparian şi Ysaline Bonaventure.

Sara Errani a tunat și a fulgerat când a auzit că Halep s-a retras de la Brisbane.

Câte tablouri are de gând să mai strice? Ca să ştiu“, a declarat jucătoarea în vârstă de 28 de ani, pe Twitter.

Supărarea Sarei Errani vine din faptul că, în cazul în care Şarapova şi Halep nu şi-ar fi anunţat participarea la acest turneu, italianca ar fi putut beneficia de un traseu favorabil.

Halep a fost critcată de L’Equipe, pentru că s-a retras de la ediţia 2014 a China Open, după ce a acces în sferturile de finală, precizând atunci că românca este la a treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important şi ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă.