Simona Halep este de nerecunoscut. După ce a pierdut dramatic finala de la Cincinnati şi mai apoi a fost eliminată în primul tur la US Open, românca mai înregistrează încă un eşec.

Simona Halep pare că nu se mai regăseşte pe final de sezon. Numărul unu mondial, a fost eliminată de Dominika Cibulkova, locul 31 WTA, în turul II al turneului de la Wuhan din China. Românca a fost învinsă în două seturi, scor 0-6, 5-7.

Primul set a fost unul de coșmar pentru româncă, fiind pierdut la zero.  Pe lângă jocul catastrofal din primul set, Halep a acuzat probleme medicale și a cerut de două ori intervenția medicului, având dureri la spate și la coapsă. Românca nu a existat în primul set unde a câştigat doar opt puncte.

În setul doi, după ce a revenit de la 0-2, Halep a avut șansa să trimită meciul în decisiv, după ce a servit la 5-4 pentru câștigarea setului. Însă slovaca n-a cedat, a întors și a câștigat și setul doi cu 7-5.

În 2017, Halep a fost eliminată în turul doi la Wuhan de rusoaica Daria Kasatkina. A fost a doua competiție consecutivă, după US Open, în care Halep iese după primul meci.