Skip to content

Simona Halep, gest superb făcut în plină pandemie de coronavirus

Simona Halep este lăudată în toată presa internaţională pentru gestul superb pe care l-a făcut în plină pandemie de coronavirus. Fostul numărul unu mondial în tenisul feminin, deţinătoare a două titluri de Grand Slam se implică în compaterea maladiei care a îngenuncheat Planeta.

Simona Halep a anunțat că va dona o sumă de bani pentru cumpărarea de echipamente și materiale utile în efortul de combatere a răspândirii coronavirusului. Anunţul a fost făcut prin intermediul unui mesaj video.

Halep îi îndeamnă, de asemenea, pe compatrioți să susțină această cauză, dar și să fie responsabili și să urmeze recomandările autorităților pentru „binele general”.

„Din păcate, traversăm cu toții o perioadă foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina în urmă cu câteva luni. Este pe de altă parte și ocazia perfectă să arătăm că știm să fim solidari și responsabili cu viețile noastre și ale celor din jurul nostru. În timp ce noi stăm acasă, medicii și personalul medical fac eforturi uriașe să trateze și să salveze fiecare viață expunându-se personal pentru binele general. Haideți să urmăm cu strictețe indicațiile transmise de autorități și să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme de natură să ne afecteze dramatic cursul normal al vieții. Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare în asemenea situații, sumă ce va fi direcționată imediat către autoritățile medicale din București și Constanța. Încurajez pe toți cei care pot să sprijine să contribuie și ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!”, spune Simona Halep.

Românca a pus pe pagina sa de Facebook și conturile în care cei care doresc pot dona bani în sprijinul achiziționării de materiale și echipamente.

Jurnaliștii de la Essentially Sports au scris că inițiativa Simonei Halep este una dintre „cele mai deștepte existente”.

„Simona Halep este ultima jucătoare care a adoptat o atitudine socială responsabilă, în contextul pericolului numit coronavirus. Sincer vorbind, e una dintre cele mai deștepte inițiative existente. Autoizolarea și mesajele transmise public sunt bune pe termen scurt. În orice caz, eficiența sistemului medical va fi cheia pe termen lung. Staruri precum Simona Halep au găsit cu siguranță calea cea dreaptă în a investi banii în lupta cu coronavirusul”, au notat cei de la Essentially Sports.